Zomerbanden

Zomerbanden presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien. 

Het belangrijkste doel van zomerbanden is zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Zomerbanden hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van all-season- of winterbanden. Zomerbanden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven. 

 

Waarom zijn zomerbanden beter in de warme perioden?

Door de unieke samenstelling van het rubber hebben zomerbanden in warmere periodes een betere grip op het wegdek dan in de wintermaanden. Ook slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of all-season-banden.

Voordelen zomerbanden

  • Extra goede grip bij temperaturen van 15 graden of hoger
  • Betere acceleratie
  • Kortere remweg
  • Minder slijtage in de zomer
  • Zomerbanden verhogen de veiligheid in de zomermaanden!

 

Onveilig en duur

Winterbanden zijn niet gemaakt voor zomerse omstandigheden. Doorrijden op winterbanden in de zomer is niet alleen minder veilig, maar uiteindelijk ook duurder.

Zodra het weer warmer begint te worden, is het beter om op zomerbanden te rijden dan op winterbanden. Wanneer de temperatuur omhoog gaat, wordt het rubber van een winterband te zacht. De speciale rubbersamenstelling van de winterband heeft dan nadelige effecten op de grip op de weg. Ook slijt de winterband sneller bij hoge temperaturen.

Een zomerband heeft een ander profiel dan een winterband. Deze is aangepast aan de zomerse omstandigheden. Hij biedt betere grip, zorgt voor een betere wegligging en een goed rijcomfort bij hoge temperaturen.